NOTA DE PREMSA

Cada any, un sacrifici a ATOS. Al 2014 un ERO

El passat 26 de juny direcció i els sindicats CCOO, UGT i CGT van iniciar el període de consultes de l’expedient de regulació de l’ocupació (ERO) per raons productives, organitzatives i econòmiques a la multinacional informàtica ATOS, de l’ex-ministre d’economia francés Thierry Breton.

La direcció ha presentat una proposta inicial per jugar amb els sindicats: acomiadar 181 treballadors amb una minsa indemnització de 25 dies per any treballat fins un màxim de 12 mensualitats. Els i les treballadores no veuen arguments per aquest ERO.

A ATOS el conflicte laboral ve de darrera, és permanent. Al 2010 ja van portar a terme un ERO. Al 2012, una retallada salarial. Durant els últims dos anys més de 100 treballadors de Barcelona han demandat l’absorció de l’antiguitat, després de que sigui declarada il·legal pel Tribunal Supremo. I durant els últims 5 anys la direcció ha acomiadat a un gran número de treballadors i treballadores, 150 en el present any.

Els i les treballadores ens comuniquen que ja han fet tot el sacrifici possible i tot fa pensar que això no s’acabarà a aquí, “l’única solució es aturar el cop perquè no n’hi hagi cap més”, ens diu uns d’ells.

Els treballadors expliquen que a més de les ingeniosa comptabilitat, un dels problemes que té l’empresa és la sobredimensió de l’estructura, 1 director per cada 11 treballadors sense contar caps intermitjos, cosa que obliga a incrementar les tarifes de negoci.

El grup ATOS és un líder empresarial al món en serveis informàtics: 80.000 treballadores i treballadors, 8.842 milions de facturació, presta serveis a clients com els grans bancs, administracions públiques, al Comitè Olímpic Internacional, empreses energètiques…

Només a l’estat espanyol factura 281 milions d’euros i té uns 4.000 treballadors, aproximadament 550 a Barcelona.

Els costos laborals i lloguers de les oficines no arriben a 2/3 parts de la facturació, la resta de diners van a parar a compres d’empreses i altres partides no del tot clares als comptes auditades, segons denuncien els treballadors. L’última compra, Bull-Siconet, fa només dos mesos.

Aquest ERO és un cop més als treballadors i treballadores no només d’ATOS, sinó també de tot el sector informàtic de manera coordinada entre diferents empreses, afirmen els treballadors.

La desregulació laboral i les decisions empresarials han enfonsat un sector estratègic com era l’informàtic.

 

Deixa un comentari